Jótanácsok virágküldéshez

Virágküldés mindig aktuális hírekkel. Virágot küldeni mindenki tud. Pár kattintás, és már ott is vagyunk egy virágküldő szolgálat webshopjában. Amire figyelnie kell, az ezután kezdődik. Virágküldés - beszéljünk róla. Mindig aktuális, a virágküldéshez, virágüzletekhez, virágokhoz és virágküldő szolgálatokhoz kapcsolódó tartalommal. Itt kibeszélünk mindent, amit a hivatalos virágküldős weblapjainkon nem teszünk.

Virágküldés, ajándék

szerda

Boglárka, Ranunculus

Boglárka a virágkötészetben: hosszú vázatartósságú, lágy szárú, virágja tömött rózsa formájú, felszívatáskor a szárvégét keresztben be kell metszeni. Kora tavaszi időszakban vásárolható az üzletben. Friss és vásárolható a növény, ha virágja zárt, szára egészséges világoszöld. Túlérett a virág, ha a szirma üveges, pöndörödik, szára sárga. Színei: fehér, sárga, narancssárga, piros, bordó, zöld. Felhasználása a virágkötészetben: alkalmi-, tavaszi csokor, esküvő, váza dísz.

Küldj színpompás boglárka csokrot Kedvesednek, Édesanyádnak!

A boglárka Ázsiából származik. Előfordulása kontinentális és mérsékelt éghajlatú területeken jellemző. Körülbelül 800 változata ismert. Ezek legtöbbje fehér vagy sárga, de egyre több a rózsaszín, narancssárga, vörös és kétszínű változat is. Sőt, az egyik legújabb boglárkaféle majdnem teljesen fekete, a nevét is erről kapta: Black Jack. Kedvesen gömbölyded formája miatt a boglárka könnyen illeszthető bokrétába.


 

A ragyogó színű ázsiai boglárka-hibrid magról is könnyen szaporítható. A csírázástól számított 5 hónapon belül már a virágok is megjelennek. A tavasszal kapható növények gyorsan színpompás virágokat hoznak. Ez a boglárka részlegesen fagytűrő évelő, karomszerű gumói jól tűrik, ha a növényt jó vízelvezető talajba kiültetjük a szabadba. Gondozzuk úgy, mintha hagymás növény lenne, vagyis miután a levelek elszáradtak, vegyük ki a földből és tároljuk száraz tőzegben 10-13 °C-os hőmérsékleten. A következő tavasszal ültessük el (a karmokkal lefelé), hogy májusban és júniusban virágozzon. Telt és félig telt virágú változatokban kapható.

Hőmérséklet
A növényt tartsuk hűvös helyen, 0 és 10 °C közötti hőmérsékleten. Fontos, hogy a virágzó állapotban megvásárolt növényeket fokozatosan szoktassuk a kinti viszonyokhoz, hiszen az üvegház védelmében nevelkedett növény nehezen viselné a kora tavaszi csípős hideget.

A magokat novembertől márciusig vessük el, 4-12 hét múlva kelnek ki.

Napfény
A részleges árnyékot is elviseli a növény, de a teljes napsütést élvezi igazán. Ha olyan helyen nő, ahol gyakoriak a fagyok, érdemes úgy elhelyezni, hogy a kora reggeli nap ne érje, mivel a nap károsíthatja a bimbókat. Széltől védve tartsuk.


 

Vízigény
Ez a boglárka kedveli, ha a töve száraz, a gyökere pedig nyirkos. Kissé magasan ültessük el. Ügyeljünk, hogy a növekedésben lévő növények talaja elég nyirkos legyen, ám az öntözést ne vigyük túlzásba. Két öntözés között hagyjuk a talajt kiszáradni.

Páratartalom
Ez a boglárka nem igényel különösen magas páratartalmat.


Tápoldat
Ha friss, jó minőségű földbe ültettük a boglárkát, a növény nem igényel tápoldatozást.

Átültetés
Minden évben ültessük át friss, jó vízelvezető, tőzeg alapú talajba. Ha szükséges, a talajhoz egyharmad rész durva homokot is keverhetünk.

Ötlet
Ha korán szeretnénk élvezni a virágokat, neveljük magról a boglárkát.

Növénybetegségek
Megfeketedett szirmok és levelek: azt jelzik, hogy a szél károsította növényünket, ami annak köszönhető, hogy a tavasszal vásárolt növényt nem fokozatosan szoktattuk a kinti körülményekhez

Klikk a képre