Jótanácsok virágküldéshez

Virágküldés mindig aktuális hírekkel. Virágot küldeni mindenki tud. Pár kattintás, és már ott is vagyunk egy virágküldő szolgálat webshopjában. Amire figyelnie kell, az ezután kezdődik. Virágküldés - beszéljünk róla. Mindig aktuális, a virágküldéshez, virágüzletekhez, virágokhoz és virágküldő szolgálatokhoz kapcsolódó tartalommal. Itt kibeszélünk mindent, amit a hivatalos virágküldős weblapjainkon nem teszünk.

Virágküldés, ajándék

szerda

Alstromeria, Inka liliom


Az alstromeria a virágkötészetben: hosszú váza tartósságú, virágja apró pici tölcséres elágazós. Fajtától függően szinte mind az év minden napján megvásárolható. Friss és vásárolható a virág, ha bimbója zárt, levélzete világoszöld, porzója még nem színesedik. Túlérett a virág, ha nyílott, üveges a szirma, levélzete elsárgult, porzója már színesedik. Színei: világos pasztell, sárga, bordó árnyalatok.
Felhasználása a virágkötészetben: alkalmi csokrok, esküvő, kegyelet.

Vázatartóssága nagyon magas, akár 2-3 hétig is eláll, mindössze a vizet kell naponta cserélni, és kétnaponta visszavágni a virágunk szárát.


 

Több mint egy tucat kis virággal nyílik folyamatosan, piros, sárga, fehér, rózsaszín, vagy épp narancssárga színben. A növény eredeti élőhelye a nevéből is látszik, Chile. Kertbe ültetve júniustól augusztusig folyamatosan virágzik.

Az inkaliliomot ültethetjük közvetlenül a kertbe, vagy tehetjük egy nagyobb dézsába, virágcserépbe, erkélyre, teraszra.

Napos, meleg kertbe ültessük, ahol szinte egész nap éri a napsütés, árnyékban a virágzás elmarad. A gumókat (nem hagymás növény) kora tavasszal kell speciális földkeverékbe ültetni. Az általános, de jó minőségű virágföld (olyan talaj, amely tartja a nedvességet viszont jó vízelvezetésű) egy kevés homokkal összekeverve megfelelő a számára. Ha magunk szeretnénk összekeverni a földet, vegyünk: 1 adag kerti földet, 1 adag durva homokot vagy perlitet, 1 adag nedves tőzeget vagy humuszt és adjunk hozzá egy kis meszet is. Mindig használjunk lyukas aljú cserepet. Viszonylag alacsony hőmérséklet elegendő a kihajtáskor, 10-12 fokon tartsuk. Amikor már néhány hajtás kibújt, vigyük legalább 15-18 fokos helyre, ahol a rendszeres öntözést hetente dúsítsuk tápanyaggal is.

 

Októbertől decemberig ritkább öntözés mellett beérleljük a gumókat, majd kiszedve a földből letisztítva friss földbe ültessük, de még nem kell megöntözni, hagyjuk pihenni márciusig.

Az inkaliliom gumói éveken át virágoztathatók, a sarjgumók leválasztásával pedig magunk is nevelhetünk új töveket.

Az inkaliliom vízigénye
A talajt tartsuk egyenletesen nedvesen, a semleges ph értékű vizet szereti. Télen csökkenteni kell az öntözést. Használjunk langyos vizet az öntözéshez.

Az Alstroemeria tápigénye
Kéthetente tápoldatozzuk nyáron, télen viszont nincs szüksége rá. Egy másik megoldás lehet a sűrű, lassan felolvadó táp, amelyet évente csak egyszer, tavasszal kell használni.

Klikk a képre